Advies en ondersteuning

Voor algemene informatie over welke hulp u kunt krijgen en waar, kunt u contact opnemen met het Wijkteam van de gemeente Opmeer

Regelhulp.nl

U kunt ook kijken op www.regelhulp.nl, een website van de Rijksoverheid waar u een wegwijzer vindt voor zorg en ondersteuning.

Kennisplatform mantelzorg

Gezamenlijk hebben de 7 Westfriese gemeenten het Kennisplatform Mantelzorg opgericht. Het Kennisplatform heeft een website waarop erg veel informatie is te vinden ter ondersteuning van mantelzorgers.

Neem er eens een kijkje:   www.kpmzwf.nl 

DementieOnline

Als mantelzorger die te maken heeft met een familielid of bekende met dementie komt er veel op u af. Veel mantelzorgers hebben vragen over de zorg of de ziekte.

Op de website van DementieOnline vindt u bruikbare informatie en tips voor mantelzorgers. Om te checken of u als mantelzorger nog voldoende grip heeft op de situatie, kunt u op de website een korte test doen. Deze test geeft u snel inzicht en bruikbare adviezen.

Ook is er een cursus beschikbaar waarin u leert omgaan met dementie, het (veranderende) gedrag van uw naaste en uw eigen emoties. Zodat u de zorg voor uw naaste langer kunt volhouden.

Kijk op:     www.dementieonline.nl

Stichting Geriant

Geriant organiseert de hulpverlening bij dementie. De meeste mensen met dementie wonen gewoon thuis. Bijna zeventig procent. Zij krijgen de nodige verzorging van hun partner, kinderen of iemand anders in hun naaste omgeving.

Geriant biedt hulp, zowel aan de persoon met dementie als aan degene die deze persoon verzorgt.

Geriant beschikt over kennis en ervaring om u op vele manieren bij te staan, zowel in medisch en psychisch als in sociaal en praktisch opzicht.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling West-Friesland tel.  0229 – 208880 of kijk op de website:    www.geriant.nl

Parkinson vereniging

De Parkinson Vereniging is meer dan alleen een patiëntenvereniging, zij zet zich in voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme.

Zo kunnen niet alleen patiënten, maar ook mantelzorgers, kinderen van patiënten en professionals terecht bij de vereniging voor lotgenotencontact, informatievoorziening en belangenbehartiging. Daarnaast stimuleert de vereniging (wetenschappelijk) onderzoek.

Voor meer informatie over de vereniging neemt u contact op met een van de contactpersonen voor de regio Westfriesland:

Jan Plas (Zwaag)                 e-mail:             [email protected]          
                                              telefoon:         0229 - 232109/06-40240666

Bertha v.d. Klis (Hoorn)      e-mail:             [email protected]    
                                              telefoon:         0229 - 231921

U kunt ook kijken op         www.parkinson-vereniging.nl

Energiecoaches Stichting Warm Opmeer

Warm Opmeer is een vrijwilligersorganisatie die zich bezig houdt met het deskundig, laagdrempelig en onafhankelijk adviseren van inwoners van de gemeente Opmeer om hun woning te verduurzamen en bewuster om te gaan met de energiebronnen. 

U kunt ook kijken op         www.warmopmeer.nl